Info Trainingen Pupillen

Voor de pupillen zijn er trainingsgroepen in Roden en in Groningen. De pupillen trainen allemaal in een eigen groep, ingedeeld op geboortejaar. Er trainen maximaal 15kinderen in 1 groep. Wordt de groep groter, dan komt er een extra trainer bij.

Elk jaar per 1 november gaat iedereen over naar de nieuwe categorie. Let op: dat kan betekenen dat er dan op een andere tijd / andere dag getraind gaat worden.

De pupillen kunnen 2 keer per week trainen, behalve de mini-pupillen, zij trainen 1 keer per week op maandag.

Informatie over trainingsgroepen en -tijden is op de trainingstijdenpagina te vinden. De trainingen voor de mini-, c- en b- pupillen duren 60 minuten. De trainingen voor de A1- en A2-pupillen duren 75min. De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan.

In de winterperiode (start na de herfstvakantie en duurt tot de voorjaarsvakantie) trainen de mini-pupillen 1 keer per week in de zaal. Welke dat is hangt af van wat we toegewezen krijgen door de gemeente.

Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn, zodat de trainers voor de training de presentielijst kunnen bijwerken en op tijd kunnen beginnen. Zorg dat de kinderen kleding dragen waar ze gemakkelijk in kunnen bewegen en vooral lekkere sport/hardloopschoenen. In de winterperiode is het belangrijk dat ze warme kleding dragen; lange broek en extra vest/trainingsjack en eventueel handschoenen en een muts.

Warming up

De training start met een warming up. Dit bestaat meestal uit 1 of 2 rondjes lopen op de baan. Daarna wordt er vaak in spelvorm verder gewerkt aan de warming up.

Ook wordt aandacht besteed aan loopscholing (dribbelen, trippling, skipping, kaatssprongen, huppelen, streksprongen etc.).

Onderdelen trainen

Het hoofdonderdeel van de training bestaat meestal uit 2 verschillende onderdelen.

Dit kunnen onderdelen zijn die ook aan bod komen bij wedstrijden, zoals sprinten, verspringen, hoogspringen, werpen (kogelstoten, medicine balstoten, Vortex werpen), maar ze oefenen ook alvast met lage hordes, estafette, polstokverspringen en werpen met allerlei voorwerpen om de techniek te leren.

De onderdelen worden in kleine groepjes getraind, als er meerdere trainers op een groep zitten; het gaat om veelzijdig bewegen en er wordt veel gevarieerd met spelvormen om technische onderdelen aan te leren.

Cooling down

De afsluiting is meestal ook een gezamenlijk spel.

 

Groningen Atletiek op
facebook

Locatie

Runnersworld

Runnersworld Groningen

DAKA

DAKA
© Copyright 2018 - Groningen Atletiek