Alle nieuwsberichten

Codrington wint 100 meter, Libbers naar EYOF en rentree Blikslager & Ter Burg op 3000 meter

26-05-2017 22:58 - Bij de Harry Schulting Games op Hemelsvaartdag kwamen verschillende atleten namens Groningen Atletiek in actie.

Namens Team4Mijl kwamen Rob ter Burg en Niek Blikslager in actie op de 3000 meter. Niek Blikslager liep na lang blessureleed zijn eerste baanwedstrijd sinds tijden, en ook Rob ter Burg is terug van weggeweest met een nieuw persoonlijk record.

Niek kwam het dichtst bij een podiumplek in de buurt, en finishte op een 4e plaats in een tijd van 8.30.78. "Het duurde een paar rondjes om er lekker in te komen, maar ik kon daarna wel lekker blijven pushen. Ik liep een mooie progressieve race, maar had nog wel een beetje moeite om echt heel diep te gaan op het einde'', aldus Niek. Hij kon terugkijken op een geslaagde rentree na een jaar geen wedstrijd te hebben gelopen.

Rob liep naar een 7e plek in 8.42.91, en bleef een heel peloton van acht personen voor die binnen 3 seconden van hem finishte. Rob vertelde na de race: ''Ik had harder gehoopt en gedacht te kunnen. Desondanks wel een pr met 9 seconden, niet slecht voor de eerste serieuze baanwedstrijd sinds 2015. Verder heb ik zelden een 3000m gelopen, dus het was wennen aan hoe je die afstand loopt. Het middenstuk heb ik wat laten liggen, maar op naar meer en betere wedstrijden!''.

Geschreven door: Team 4 Mijl

Verder kwamen ook Giovanni Codrington en Suzanne Libbers in actie in Vught. Giovanni won de 100 meter finale in een tijd van 10.55, waar hij in de series al een tijd van 10.46 had neergezet. Suzanne Libbers liep op de 400m een fantastische tijd van 57,07 waarmee zij eind juli naar de EYOF in Hongarije mag! Charlene Okken stootte de kogel naar 14.79 meter en eindigde daarmee op een derde plaats.

Volledige uitslagen van de Harry Schulting Games zijn te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/13426/

© Copyright 2018 - Groningen Atletiek