Alle nieuwsberichten

Bijeenkomst wegatletiek 11 juli

10-07-2017 21:57 - Dinsdagavond (11 juli) wordt er een bijeenkomst gehouden over de plannen voor de wegatletiek.

De TCW schrijft de volgende uitnodiging:

Het is bij Groningen atletiek al jaren mogelijk om op verschillende dagen te trainen in verschillende groepen. Op de dinsdag en de donderdag zijn er op dit moment veel verschillende groepen die op verschillende niveaus trainen. Deze groepen bestaan vaak al heel lang en atleten blijven vaak de groep trouw ondanks dat hun niveau of ambities wijzigen. Om de atleten iets anders aan te bieden en elkaar beter te leren kennen hebben we in samenspraak met trainers en een klankbordgroep namens de atleten een pilot-project opgezet voor de  de dinsdag en donderdag.

Ten eerste willen wij een tweetal nieuwe tijdelijke groepen introduceren die naar een doel toewerken en die voor alle atleten van alle groepen (maandag t/m zondag) toegankelijk zijn. Dit zijn bijvoorbeeld een specialistische groep die als streven heeft een 4 mijl binnen de 30 minuten te lopen. En een specialistische groep die zich voorbereid op een najaar marathon (eind oktober of begin november) of een voorjaarsmarathon.

Om te zorgen dat de groepen groot genoeg blijven zullen het aantal ‘normale’ basisgroepen terug worden gebracht tot vier groepen op basis van niveau. Waarschijnlijk zullen dit in grote lijnen dezelfde groepen zijn, zoals deze nu ook al bestaan met een groep met lage intensiteit en minder lange afstanden tot en met een wedstrijdgroep. Deze vier groepen zullen gedurende het jaar de basis van de loopgroepen blijven vormen en daarnaast zullen telkens tijdelijk specialistische groepen ontstaan, die naar een bepaald doel gaan werken. Deze doelen proberen wij samen te stellen in overleg met trainers en atleten.

Aankomende dinsdag 11 juli om 20.30 willen wij deze plannen toelichten en is er gelegenheid om vragen te stellen.

© Copyright 2017 - Groningen Atletiek