Alle nieuwsberichten

Verslag Noord Nederlandse kampioenschappen

20-06-2016 20:05 - Zaterdag 18 juni waren de Noord Nederlandse kampioenschappen voor pupillen in Heerenveen. Dit jaar was Groningen Atletiek vertegenwoordigd met een kleine afvaardiging.

De dag begon vroeg voor de meisjes pupillen B, zij mochten gelijk aan de bak met de 4x40m estafette.
Het team de Bliksem (Julia Dokter, Esmee Schuiten Sterre Kievit en Lisanne Lub) flitste over de baan en met overmacht werd het eerste goud binnen gehaald. Yanou Dokter hielp daarnaast een team van Heerenveen aan een zilveren plak.

Na de estafettes volgde de meerkamp onderdelen. Het was te merken dat veel atleten moe waren na een druk voorjaar, maar er werden nog prima prestaties geleverd.

Bij de jongens Pupillen Mini gooide Leon Schuiten de vortex naar maar liefst 17,56 meter. Fieke Sportel haalde bij de meisjes Pupillen C het zilver op. Voor de meisjes pupillen B brachten Julia Dokter en Sterre Kievit goud en brons naar Groningen. Sacha Keukenkamp veroverde bij de meisjes Pupillen A1 het brons.


Als slot van de dag stond er nog een bonus onderdeel te wachten, de 1000m. Wu Ping Kuiper haalde in een mooie tijd van 3:29 het zilver bij JPA2. Robin Postma liep bij de JPB net naast het podium in 4:11. Voor de MPA1 pakte Lise Luursema de derde plek, dus bronzen medaille. En tot slot waren net als bij de meerkamp het goud en brons bij de MPB voor Julia en Sterre.

Een mooie dag in Heerenveen, redelijk goed weer en ondanks het kleine groepje atleten toch nog 
mooi wat medailles mee naar Groningen gehaald!

R.Lub

© Copyright 2018 - Groningen Atletiek