Alle columnberichten

Gert@letiek enzo – afl. 315 – Doei!

02-09-2015 21:08

Beste clubgenoten,
ik heb afgelopen weekend besloten, per direct te stoppen met mijn columns. Het afgelopen jaar heb ik meermalen gedacht: zal ik nog wel doorgaan? Maar nu, na 313 columns (eigenlijk 314, maar die laatste is nooit geplaatst), acht ik de tijd gekomen. Waarom eigenlijk? Daar zijn drie redenen voor:

Ten eerste vind ik het tijd worden voor vers bloed. Net als het bestuur denk ik: niet te lang blijven zitten. Ik denk dat mijn afscheid minder ingrijpend zal zijn dan dat van het bestuur, omdat daar zich maar geen mensen melden die de kar willen trekken. Dat is zorgwekkend voor de toekomst van Groningen Atletiek en dat zouden alle volwassen leden zich moeten aantrekken. Dat er geen nieuwe columnist komt, is minder erg. Ik heb toch al het vermoeden dat de website slecht gelezen wordt.

Ten tweede is mijn inspiratie langzamerhand steeds minder geworden. Dat komt vooral door de groeiende afstand tussen mijzelf en de club, de afgelopen jaren. Tussen 1973 en 1998 was ik minstens driemaal per week op het atletiekcentrum te vinden, en dan is het veel eenvoudiger om wekelijks een stukkie te schrijven. Op dit moment ken ik misschien nog maar 10 procent van de clubleden. En ik heb geen tijd om dat percentage op te krikken.

Ten derde: het gebrek aan respons. Er is nooit iemand (op webmaster Aron na) die op mijn columns reageert en daaruit trek in gemakshalve de conclusie dat die weinig of niet gelezen wordt. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iedereen het al jaren met mij eens is.

Ten vierde; het feit dat mijn columns de afgelopen weken vaak veel te laat op de website werden geplaatst. Column 314, die ik een week geleden inzond, over de eerste vijf dagen van het WK atletiek, is nooit geplaatst, of spoorloos verdwenen. Dat kan niet bij een column die wil ingaan op de actualiteit. en dat is bovendien slecht voor de motivatie.

Sorry, dus geen column over dat mooie WK in Peking, met die onvergetelijke prestaties van (onder meer) Dafne Schippers, Ashton Eaton en ga zo maar door. Het was verder een prima toernooi met, zeker op de korte nummers, topprestaties en ook verrassingen: een Keniaan die het verspringen wint, een Zuid-Afrikaan die de 400 meter wint, geen enkele Amerikaan in de finale van het verspringen. Dom trouwens van de organisatie om de spanning bij polshoog de nek om te draaien. Op zo'n toernooi ga je niet in een keer van 5.80 naar 5.90 en dan naar 6.00. dan kun je erop rekenen dat de wedstrijd in een anticlimax eindigt: stapjes van 5 centimeter zijn toch veel beter. Dan gaan atleten gokken en hoogtes overslaan en dat levert veel meer spanning op, en volgens mij ook betere prestaties.


 


Tot later,


Gert van Akkeren

 


Groningen Atletiek op
facebook

Locatie

Runnersworld

Runnersworld Groningen

DAKA

DAKA
© Copyright 2018 - Groningen Atletiek