Alle columnberichten

Gert@letiek enzo – afl. 308 – Vakantie

17-06-2015 23:00

Nog een dikke twee weken werken en dan ruim een maand vakantie! Na een voor mij best wel zwaar jaar (qua werk en familie) wachten gelukkig vijf vakantieweken. Maar helaas, er is genoeg te doen: tuin en huis moeten flink opgeknapt worden, maar ik wil er toch ook even tussenuit. Diverse mogelijkheden dienen zich aan. Maar welke moet je nemen? Een weekje naar de Krim? Op nijlpaardjacht in Tbilisi? Een weekje amateur-archeologie in Palmyra? Een zonvakantie op Lampedusa?
Ik dacht even aan een alternatieve vakantie in Libië, gewoon om een daad te stellen. Stel je voor: ik boek een reis naar een Grieks eiland, Lesbos bijvoorbeeld, en koop een rubberboot van een stel vluchtelingen die juist op het strand zijn geland, na een reis vol gevaren. “Waarom wil je onze boot kopen? Het ding is half lek en er passen maar 300 mensen op!” legt iemand uit. Ik antwoord: “Ik wil naar jullie land. Iedereen gaat de andere kant op, maar ik wil per rubberboot naar Tripoli. Lekker rustig daar. Wie gaat ermee? Of heeft niemand een retourtje geboekt?” ze zien er de humor niet van in en ik zie er maar van af. Je moet geen grappen maken over mensen die hun leven riskeren voor een betere toekomst.


Een paar weken China misschien, naar het WK Atletiek? Te ver, te duur, noem maar op. Nou, dan maar een weekje naar London. En maar hopen dat er geen vluchtelingen in mijn tas kruipen, want als ze me snappen bij de douane, ben ik de bok. Ik heb het risico genomen en heb al een kamer geboekt in een wijk dichtbij het British Museum en verheug me op een week in deze enorme stad. Er is zoveel te doen en de musea zijn nog gratis ook. Gelukkig maar, want verder is alles in Londen erg duur. Hopelijk valt het dagelijkse English breakfast ditmaal wel goed. Later volgende maand doe ik ook nog een weekje Duitsland. Ik combineer een driedaags muziekfestival met tripjes naar Keulen en Hamburg. Dat betekent vooral Bratwurst, met of zonder brood. Ik vrees dat ik deze zomer kilo's aankom. Bovendien zal mijn bezoek eind juni aan Brussel ook wel gepaard gaan met de consumptie van de nodige pinten bier...


Door al dat vakantiegedoe schiet mijn weekendje Amsterdam, met het NK Atletiek in het Olympisch Stadion er ook weer bij in. Dan moet het maar via de tv of video. Kijken of Rutger Smith weer eens meedoet, en of Giovanni, Wendy en Thijmen een plak pakken. Tijdens de laatste week van Wimbledon ben ik trouwens in Londen. Maar ach, het zal wel uitverkocht zijn. Bovendien zijn de kaartjes duur en zit ik niet te wachten op een partij tussen twee gillende Russische vrouwen of een driemaal 6-0 van Djokovic tegen de onbekende Canadees Roland Garros of Nederlander Wim Bledon. Want bij tennis weet je maar nooit wie waar hoe laat speelt. In de atletieksport is dat anders: de chronologische overzichten worden tot op de minuut nauwkeurig ingevuld. Dan weet je al een week van tevoren dat Churandy Martina op zaterdagmiddag om 14 uur 53 vanuit baan zes start. Saai, niet?


Tot volgende week,


Gert van Akkeren


Groningen Atletiek op
facebook

Locatie

Runnersworld

Runnersworld Groningen

DAKA

DAKA
© Copyright 2018 - Groningen Atletiek